KAYIT KONUSUNDA SIKÇA SORULAN SORULAR


Okulumuza Kayıt Yaptırmak İsteyen Velilerimizin sıkça sorduğu soruları cevapladık.
-
Okulumuz özel anaokulu mu? Devlet anaokulu mu?
Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi (Devlet) anaokulu olup öğretmen ve idari personeli devlet memurudur. Ancak öğrencilerden toplanan aidatlar-bağışlar ile okulumuzda aşçı, aşçı yardımcısı ve temizlik personelleri de çalıştırılmaktadır.
-
Anaokullarına yeni kayıtlar ne zaman başlamaktadır ?
Yeni kayıtlar, her yılın TEMMUZ ayının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır.
Sizleri okulumuza kayıt yaptırmak için 1 Temmuz itibariyle haftaiçi her gün 10.00-16.00 saatleri arasında bekleriz.
-
Anaokullarına kayıtlarda Kayıt Alanı (Adres Bölgesi) var mı ?
Okulun bulunduğu kayıt alanındaki (Adres Bölgesi) çocuklara öncelik tanınır. Kayıt alanındaki çocukların bilgileri E-Okul sistemine otomatik olarak düşmektedir. Kayıt alanında yetersiz öğrenci olması sonucunda boş olan kontenjanlara kayıt alanı dışından da öğrenci alınabilir.
-
Anaokuluna hangi ay doğumlu çocukların kaydı yapılır ?
Anaokulu, ana sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın EYLÜL AYI SONU itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına 48-56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.
- Okulunuza çocuğumu kayıt yaptırmaya gelirken neler getirmeliyim ?
Tüm ülkede devlet anaokullarına yeni kayıtlar her yıl temmuz ayının ilk iş günü başlar ve okulumuzda kayıtlar kısa bir sürede dolabilmektedir. Kayıt yaptırmaya gelirken çocuğunuzun kimliği ve 4 adet vesikalık fotoğrafı ile gelmeniz yeterli olacaktır.
Okulumuz tarafından sizlere kayıt evrakları verilecek olup, bu evrakların doldurulması ve okula geri teslim edilmesi sonucunda okul kaydınız gerçekleşmiş olacaktır. Fotoğrafı sonradan çektirecek olanlar ise 1 hafta içerisinde fotoğrafların arkasında çocuğun adı-soyadı yazılı olarak okulumuza fotoğrafları teslim etmeli.
-
Çocuğumu okula kayıt ederken sabah veya öğle grubunu seçme şansım var mı?
Okulumuzda tekli eğitim verildiği için sabahçı-öğlenci grupları yoktur.
- Çocuğumu hangi öğretmene vereceğimi seçme şansım var mı?
Sınıflarımız 1 temmuzda kayıtların başlamasıyla birlikte kız-erkek dağılım eşitliğine göre oluşturulmaktadır. Bu oluşturulan sınıflara öğretmen atanması ise kura ile olmakta olup, öğretmenlerimize kura çektirmekteyiz. Sınıf mevcutları, kız-erkek öğrenci oranları ayarlanmışsa müdahale etmemek çocuğunuzun yararına olacaktır. Bu dağılımların ayarlandığı bir sınıfa ekstra bir çocuk kaydetmek sınıf mevcudunu artıracağı gibi oranları da bozacaktır. Eğitim ortamının daha sağlıklı olması için bu konuda ısrarcı olmamanız istenmektedir.
-
Okulunuzda 3 yaş sınıfı açılacak mı?
Okulumuzda yeni şubeler açılırken; (30 Eylül itibariyle) öncelik 57-68 ay doğumluların (5 yaş sınıfı), boş kalan sınıflara ise önce 45-56 ay doğumlular (4 Yaş sınıfı), daha sonra 36-44 ay doğumluların (3 yaş sınıfı) kayıtları yapılır. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 3 yaş sınıfı için kontenjan durumuna bakılacaktır.
- Okulunuzda sınıfta kaç öğretmen bulunmaktadır? Okulda destek personeli bulunmakta mıdır?
Devlet anaokullarında sınıfta 1 öğretmen bulunmaktadır. Okulda kadrolu destek personeli bulunmamaktadır. Ancak okulun temizliği, bakımı için sigortalı destek personelleri çalıştırılmakta olup, bu çalışan personellerin maaşları velilerin yatırmış olduğu aidattan karşılanmaktadır.
- Öğretmenlerinizin eğitim durumu nedir?
Resmî (Devlet) anaokullarında, üniversitelerin okul öncesi öğretmenliği lisans mezun öğretmenler görev almaktadır.
- Okul öncesi eğitim kurumuna katkı payı (aidat) ödeyecek miyim?
Okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların okulda geçirdikleri süredeki temel ihtiyaçlarını (beslenme-temizlik), öz bakım süreçlerini ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek amacıyla katkı payı alınır. Okulumuz aşçıları tarafından öğrencilerine beslenme vermekte olup; beslenme mal-malzeme giderleri, temizlik malzemeleri giderleri ve beslenme ile temizlik hizmeti için çalıştırılan personel maaşları bu yatırılan katkı payı ile karşılanır.
2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı aylık katkı payı aidatı yemekli 1.250 TL olarak belirlenmiştir.
- Öğrencimin kullanacağı kırtasiye malzemelerinin temini için ücret verecek miyim ?
Öğretmeniniz sene başında çocuğunuzun kullanacağı kırtasiye malzemelerini almanız için sizlere bir liste verecektir. Bu listedeki ürünleri isterseniz bireysel olarak temin edilebilir, isterseniz de tüm velilerin ortak kararı ile toplu olarak temin edilebilirsiniz. Öğrencilerin kullanacağı kırtasiye ücreti veliye aittir.
- Okulunuzda Rehberlik ve Psikolojik Danışma hizmetleri bulunmakta mıdır ?
Çocukların psikolojik açıdan sağlıklı gelişimleri veya ortaya çıkabilecek sorunlarının çözümlenmesi amacıyla okulumuzda rehberlik servisi ve rehber öğretmen bulunmaktadır. Okul rehberlik ve psikolojik danışmanımızdan randevu almak için okulumuzu arayınız.
- Okulunuza ait okul servisi hizmetiniz var mı ?
Okulumuz devlet okulu olup, okula ait servis hizmeti bulunmamaktadır. Ancak velilerimiz öğrenci servis firmaları ile bireysel iletişim kurabilir, anlaşma yapabilirler.
- Okulunuzda beslenme hizmetiniz var mı ?
Okulumuzda öğrencilerimiz için bir öğün yemek verilecektir. Bu verilen öğün yatırdığınız katkı payları ile karşılanmaktadır. Beslenme menüsü aylık olarak okul web sayfamızdan yayınlanmakta olup, menüler okul aşçımız tarafından MEB beslenme dostu okul programına uygun olarak hazırlanmaktadır. Okulumuzda öğrenciler hiçbir şekilde yemeklerini yemeleri adına zorlanamaz, ancak teşvik edilir.
- Çocuğum özbakım gereksinimlerini (tuvalet kullanımı, yemek yeme, ayakkabı-kıyafet giyme çıkarma vb.) kendisi mi karşılamalı ?
Çocuklarımıza öz bakım becerileri kazandırırken onları cesaretlendirmeli ve ayrı bir birey olduklarının farkına varmalarını sağlamalıyız. Çocuklar 4 yaşından itibaren yeme, içme, giyinme vb. becerilerini kendileri karşılayabilirler, çocuklarımızın kendi başına yeme, giyinme ve tuvaletini yapma gibi öz bakım isteklerine anne baba olarak yardımcı olmalı ve çabaları desteklemeliyiz. Bizler de okullarda desteklemeye devam edeceğiz. Sizlerden düğmeli pantalon-şort, bağcıklı ayakkabı vb. gibi çocugunuzun kullanımını zorlaştırıcı kıyafetleri kullanmamanızı öneririz.
- Okulunuzda hijyen ile ilgili neler yapmakta, bulaşıcı hastalıklara karşı nasıl önlem almaktasınız ?
Okulumuz, eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme tedbirleri kapsamında düzenlenen "Okulum Temiz Belgesi"ni almış bir okuldur. Okulmuzda tüm tedbirler günlük olarak uygulanmaktadır. Okulumuz temizlik hizmetini yapmak için yatırdığınız aidatlarla çalıştırılan yardımcı teyzelerimiz görev almaktadırlar. Gerekli görüldüğü zamanlarda okulumuz, sınıflarımız ve oyuncaklar dezenfeksiyon yöntemleriyle temizlenmektedir.
- İstediğimiz zaman öğretmen ile görüşebilir miyiz?
Görüşmelerin daha verimli ve etkili geçebilmesi, öğretmenin eğitim etkinliklerini aksatmaması için görüşmeler e-devlet üzerinden randevu alınarak yapılmaktadır. Randevu almak için okul web sayfamızın BAĞLANTILAR bölümünde bulunan Okuldan randevu Al linkini tıklayarak e-devlet üzerinden randevu oluşturabilirisiniz.
Acil durumlarda ise lütfen okulumuzu arayınız ve öğretmeninize bağlanınız.



